miércoles, 31 de marzo de 2010

VÍDEO SOBRE WEBQUEST:

Aquest vídeo ens mostra clarament elq ue és un Webquest i per a què serveix.

LA ONCE A EXPODIDÀCTICA:
A Expodidàctica hi havia un expositor de la ONCE, vaig apropar-m'hi i em van informar de les noves tecnologies aplicades a les àrees específiques i la més significativa és:-La TIFLOTECNOLOGIA: Aquesta comprèn el conjunt de recursos que permeten adaptar la tecnologia de manera que sigui accessible a les persones cegues o amb baixa visió. La utilització d'aparells específics per persones cegues o bé de programes que fan possible l'accés a l'ordinador és fonamental per a la integració escolar i social dels alumnes amb dificultats de visió.Llavors em van explicar que tenen una pissarra digital adaptada per persones amb baixa visió, cadascuna d'elles ha de tenir un portàtil que ja està adaptat a ells (amb lletra molt gran i clara i la pantalla més gran) i llavors volen aconseguir poder dur a la pràctica aquestes noves tecnologies.

EL RACÓ DE KID PIX:

És una pàgina on mostra els manuals de Kid Pix, les eines i les diferents utilitats, les activitats que es poden realitzar i com es pot fer...

TUTORIAL DE KID PIX:

Aquí us presento un tutorial de Kid Pix on explica la instal·lació, els requeriments que ha de tenir, els tallers...

FITXA AVALUACIÓ KID PIX:

És una fitxa per avaluar el funcionament del Kid Pix.

Metodologia del Kid Pix:

És un projecte on explica la utilitat del Kid Pix, com usar-lo i les tècniques i passos per fer-ho. Interessant!!

martes, 30 de marzo de 2010

BIBLIOTECA DE WEBQUEST:

Seguidament us mostro un apàgina on apareix una tècnica molt útil per l'ús educatiu d'internet a les classes;són un llistat de webquests ordenades per matèries i molt fàcils d'utilitzar. Val la pena entrar-hi!!!

VÍDEO SOBRE WEBQUEST:

Aquí us mostro un vídeo sobre què és una Webquest, el potencial pedagògic que aporta, els components d'aquesta, com dissenyar-la i publicar-la...en definitiva un manual útil i proper per elaborar una webquest i el seguiment dels seus passos.

POLÍTICA EDUCATIVA DE MARAGALL:

És un Power Point on ens explica perquè els mestres i/o futurs docents ens hem de mobilitzar en contra de la política del Departament d'Ensenyament. És molt graciós i recomanable de mirar.

Power Point...

domingo, 28 de marzo de 2010

PORTAL INTERESSANT PER A DOCENTS:

És un portal pensat per educadors i per a educadors. Pretèn que sigui un lloc on els docents puguin donar idees i agafar-ne per realitzar les diferents situacions d'Ensenyament-Aprenentatge dins de les aules i en un procés d'acte didàctic on els nens/es aprenguin de manera significativa. Sobretot posa èmfasis en trobar i buscar material per usar-lo amb les PDI.
Ofereix equipament molt interessant i digital per les aules.
Una web interessant pels educadors és...

PREMIATS DEL SORTEIG D'EXPODIDÀCTICA:

Al saló d'Expodidàctica van fer un sorteig d'unes PDI...

LA MILLOR COMUNITAT D'USUARIS DE PDI D'ESPANYA:

EBREAM és conscient de la importància dels continguts digitals i és patrocinador d'un portal de lliure accés per als docents. Es tracta d'un projecte en constant creixement i anima als professors a descargar-se arxius de continguts creadors en "SCRAPBOOK" i altres formats per a compartir-los amb altres formadors de parla espanyola.
Per saber-ne més...

"EBREAM" FIXE O PORTÀTlL:


Ebream funciona sobre qualsevol pissarra i ofereix una superfície interactiva de precisió de fins a 12oX240 centímetres. Es recomana amb pissarres blanques anti-reflectants, on es poden usar com a pissarra d'escriptura normal amb retoladors, a més, de servir de superfície de projecció, i com una pissarra digital interactiva a,n EBREAM col·locat de forma temporal o permanent a la cantonada.

PLATAFORMA EDUCATIVA DE CONTINGUTS I LLIBRES DIGITALS:

Textos online és una pàgina on ofereix la possibilitat de crear els propis llibres, és una plataforma educativa de continguts i llibres digitals.
Els llibres i continguts són desenvolupats per desenes de professors de professors, en actiu, de centres de primària i secundària, així com per professionals de diferents disciplines vinculades amb les noves tecnologies.

LLIBRES DIGITALS:

TEIDEDIGITAL és un projecte desenvolupat per l'Editorial Teide, amb la garantia d'una àmplia trajectòria en la creació de materials educatius, així com la d'uns autors i professionals amb una gran experiència a les aules i en el món educatiu i de l'ensenyament.
Els materials que ofereix permeten que l'alumnat treballi exclusivament amb mitjans electrònics (un alumne, un ordinador), però també són útils per a aquell professorat que prefereixi el llibre en paper.

Aquesta editorial ofereix:
- LLIBRES DIGITALS.
- PRESENTACIONS DIGITALS.
- ACTIVITATS INTERACTIVES.
- PROJECTE EDUCATIU.
- EDUCACIÓ INFANTIL: "El món dels invents" presenta, per a totes les àrres, propostes multimèdia per a treballar com a activitats prèvies a la pissarra digital o com a exercicis complementaris de la fitxa en paper.

QUÈ ÉS APDCAT?

APDCAT és l'Agència Catalana de Protecció de Dades; són una autoritat pública independent que vetlla per la garantia del dret fonamental que totes les persones tenen a la protecció de les seves dades personals.
Aquesta empresa protegeix els drets que tenen sobre la informació de caràcter personal. Assessoren sobre els drets que tenen les persones i sobre les obligacions previstes en la legislació i també controlen que totes les entitats les compleixin.
Disposen d'un fons documental especialitzat en el dret a la protecció de dades personales, dret informàtic, tecnologies de la informació i la comunicació, seguretat informàtica i societat de la informació, integrat en el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya.

viernes, 26 de marzo de 2010

Vídeo sobre l'ús de la PDI a Infantil:

És un Power Point de Jorge Castanyer Paniagua on explica detalladament com uns alumnes d'una classe de 4 i 5 anys d'Educació Infantil fan ús de la pissarra digital a l'aula d'informàtica.

Model didàctic: Grup de fotografies on es pot apreciar a un grup de nens / es de 5 anys a l'aula d'informàtica i fent ús de la pissarra digital.

La pissarra digital es fa servir com a mitjà d'explicació d'activitats i per fer un primer contacte amb aquesta. L'utilitzen com a recurs / reforç a l'hora de treballar diversos aspectes com grafia de lletres, realització de nombres i formes, comprensió de contes, explicació d'algun concepte ...

A les classes d'informàtica, els nens realitzen jocs / activitats en els ordinadors ( grups de 14 nens) en sessions d'uns 30 minuts aproximadament.

CURS VIRTUAL DE L'ÚS DE LA PDI:

El Departament d'Educació ofereix cursos, un d'aquest està relacionat amb l'ús metodològic de les Pissarres Digitals, està dividit amb diferents mòduls on cadascún d'ells conté vàries pràctiques que s'han de realitzar per poder assolir tots els coneixements sobre aquesta matèria.

22 CONGRÉS INTERNACIONAL D'EDUCACIÓ INFANTIL:

El seu títol és "Creatividad en las aulas", és un congrés que es celebrarà a Madrid durant el 16, 17 i 18 d'abril al Palau de Congressos. És una oportunitat pels docents d'incorporar noves idees per l'educació. Hi haurà diferents ponències i tallers...
Per saber-ne més...

jueves, 25 de marzo de 2010

TALLER DE CONTES:

És un taller on es poden crear les pròpies versions sobre alguns contes coneguts i/o tradicionals o bé inventar-se'n algun.
Hi podem observar dos capítols inspirats en activitats escolars: La rínxols d'or va a l'escola i Els tres amics d'en Patufet. En el primer conte s'explica la història de la Rínxols d'Or però a partir d'un divertit càsting i el sefon conte tracta de tres amics de Primària que van a explicar el conte d'en Patufet a uns nens/es d'una classe d'Infantil.
Les altres dues històries, La Caputxeta negra i el llop Camil i Nasreddín a Barcelona estan inspirades en situacions i personatges reals convertits en personatges de conte.
En el primer cas, es tracta d’un vídeo familiar que van rodar els mateixos protagonistes durant unes vacances per Europa i que van cedir al programa per tal que el transformessim en un conte. La segona història és d’un mestre que viu al Marroc i que a través d’una col·laboració amb una escola de Casablanca i del programa es va posar en contacte amb el seu fill, que viu a Barcelona.

El que es tracta amb aquest taller és que la gent s'animi a explicar versions diferents dels contes i que els comparteixi amb altres persones per tal que tots puguem beneficiar-nos de l'humor d'altres persones mitjançant els contes, com a font lúdica d'aprenentatge.

TALLER DE DIBUIX:

Dins la pàgina d'uns "Mà de contes" hi podem trobar un taller de dibuix que s'assembla molt al format del Paint i que és molt divertit, penso que és una bona eina per tenir a l'abast dels nens/es ja que és una manera fàcil i dinàmica per introduir-los al món de les noves tecnologies, per començar a manipular el "ratolí"...
Fins i tot pels adults és divertit, sinó...mireu!

TRIA UN CONTE:

En una "Mà de contes" es pot escollir contes al gust de cadascú, i així fer-se'l seu:
-Per personatges.
-Per origen geogràfic.
-Per tècnica.
-Per títol.
- Per autor.
-Per il·lustrador.

És una manera fàcil i còmode de triar un conte, que possiblement altres persones facin la mateixa selecció, però n'hi haurà d'altres que no i que seran tan vàlids i divertits.

miércoles, 24 de marzo de 2010

UN CONTE A PARTIR D'UNA SITUACIÓ QUOTIDIANA:

Quina passada, heus aquí un conte a partir de la situació tan quotidiana com és l'hora de menjar dels nens/es, que per alguns d'ells és tan difícil i complicat. Sembla mentida com amb materials tan simples i tan usats per tothom es pot arribar a explicar un conte tan dinàmic i motivador.Fantàstic!!!

QUÈ ÉS UNA MÀ DE CONTES?

Una mà de contes és un recurs que ofereix TV3 als nens/es i als que no ho som, la possibilitat d'escoltar moltíssims contes mitjançant una veu en "off" i a la vegada aquest s'il·lustra amb diferents dibuixos realitzats a través de diferents tècniques plàstiques.

Els contes d'Una Mà de Contes van agrupats de cinc en cinc, com els dits de la mà;els criteris d'agrupació són força variats: temàtics, origen geogràfic,personatges principals, tipologia d'autors...

Els nens/es i tots els usuaris en eneral poden gaudir de diferents tallers que ofereix aquest recurs:
- Taller de dibuix.
- Taller de retall i composició.
- Taller de contes il·lustrats.
- Taller de subtitulats.
També ofereix els contes a fons i els contes entrellaçats

Un enllaç molt interessant per poder observar diferents contes interactius: Una mar de contes

Clica per veure més...

CONTES INTERACTIUS:

És impressionant com es poden visualitzar diferents contes atractius i motivadors a través de les noves tecnologies. Una manera diferent d'escoltar un conte,oi? A més ens mostren altres versions dels contes populars i per cert, molt divertides!!!

lunes, 22 de marzo de 2010

Visita a EXPODIDÀCTICA:La meva visita a EXPODIDÀCTICA ha sigut molt profitosa, he pogut provar les pissarres digitals (que mai n'havia vist cap!), i he pogut comprovar que és un recurs fantàstic, novedós i senzill d'utilitzar.

jueves, 18 de marzo de 2010

ÚS D'UNA WEBQUEST A L'EDUCACIÓ INFANTIL:

http://www.pangea.org/dim/aulatic/angelesmartin.pps

COM TREBALLEN ELS NENS/ES AMB LA PISSARRA DIGITAL?

A n'aquest enllaç que us durà a un Power Point es pot visualitzar un grup de nens/es de 4 i 5 anys a l'aula d'informàtica utilitzant la pissarra digital.

viernes, 12 de marzo de 2010

EL LLIBRE DIGITAL ARRIBA A LA BIBLIOTECA:

Comença una prova pilot per desplegar la nova tecnologia als Centres Educatius. Si voleu veure la notícia la complet...


http://www.sindicat.net/n.php?n=11116

lunes, 8 de marzo de 2010

ECLÈCTIC FESTIVAL:

És un festival d’espectacles des de la discapacitat que neix amb l’objectiu de ser un referent, a Tarragona.
Serà del 18 al 21 de març amb espectacles de dansa, música i teatre de grups com: Amanida Teatre (ONCE), Al Trot Teatre (Associació Provincial de Paràlisi Cerebral), Radio Nikosia, Taller de Teatre La Muralla, Danza Mobile, Orquestra de la Bona Sort i Grup de Teatre Ganyotes (Club Vaixell).

Tots els espectacles, excepte el de Danza Mobile (12 €), són gratuïts amb prèvia recollida d’invitacions a les taquilles del Teatre Metropol.


Aquest festival, que ha nascut amb tants esforços, ha de ser tot un èxit!!

SALÓ DE L'ENSENYAMENT:

Aquí un enllaç sobre les jornades d'informació dels possibles estudis que es poden realitzar.

QUÈ ÉS KIDPIX?

El Kid Pix és un programa molt fàcil d’usar ja que imita el model de dibuix no digital, és a dir, comença amb una pantalla en blanc, similar a un full en blanc. Hi ha menús desplegables a la part superior de la pantalla i catorze eines de dibuix a l'esquerra, que son molt intuïtives. Cada eina té el seu so corresponent, i a més el programa permet crear-ne d’addicionals, de tal manera que els usuaris poden donar claus o instruccions amb gravacions enregistrades prèviament.

BENEFICIS DE LA PDI PELS ALUMNES:

-Augment de la motivació i interès dels alumnes gràcies a la possibilitat de disfrutar de classes més boniques plenes de color en les que s'afavoreix el treball col·laboratiu, els debats i la presentació de treballs de forma vistosa als seus companys, afavorint l'autoconfiança i el desenvolupament d'habilitats socials.
-La utilització de pissarres digitals facilita la comprensió, especialment en el cas de conceptes complexos ja que és reforcen les explicacions utilitzant vídeos, simulacions i imatges amb les que és possible interaccionar.
-Els estudiants amb dificultats visuals es beneficiaran de la possibilitat de l'augment de la mida dels textos i imatges, així com de les possibilitats de manipular objectes i símbols.
-Els alumnes amb problemes d'audició es veuran afavorits gràcies a la possibilitat d'utilització de presentacions visuals o de l'ús del llenguatge de signes de forma simultània.

BENEFICIS DE LA PDI PELS DOCENTS:

Recurs flexible i adaptable a diferents estratègies docents:
-El recurs aporta diferents maneres d'ensenyar, utilitzant-la de manera adequada i combinant el treball individual i grupal dels estudiants.
-La pissarra digital és un instrument perfecte per a l'educador constructivista ja que és un dispositiu que afavoreix el pensament crític dels alumnes i d'aquesta manera aprenen de manera significativa.
-L'ús creatiu de la pissarra només està limitat per la imaginació del docent i dels alumnes.
-La pissarra fomenta la flexibilitat i l'espontaneïtat dels docents, ja que aquests poden realitzar anotacions directament en els recursos web utilitzant marcadors de diferents colors.
-És un recurs que desperta l'interès dels professors a utilitzar noves estratègies pedagògiques ia utilitzar més intensament les TIC, animant al desenvolupament professional.
-Interès per la innovació i el desenvolupament professional: La pissarra interactiva afavoreix l'interès dels docents per la innovació i al desenvolupament professional i cap al canvi pedagògic que pot suposar la utilització d'una tecnologia que inicialment encaixa amb els models tradicionals, i que resulta fàcil l'ús.

ELEMENTS QUE INTEGREN LA PDI:

Una configuració habitual d'una pissarra interactiva ha d'incloure com a mínim els següents elements:

-Ordinador multimèdia (portàtil o sobre taula), dotat dels elements bàsics. Aquest ordinador ha de ser capaç de reproduir tota la informació multimèdia emmagatzemada en disc. El sistema operatiu de l'ordinador ha de ser compatible amb el programari de la pissarra proporcionat.

-Projector, per tal de veure la imatge de l'ordinador sobre la pissarra. Cal preveure una lluminositat i resolució suficient .El projector convé posar-lo al sostre i a una distància de la pissarra que permeti obtenir una imatge lluminosa de grans dimensions.

-Mitjà de connexió, a través del qual es comuniquen l'ordinador i la pissarra. Hi ha connexions a través de bluetooth, cable (USB, paral lel) o connexions basades en tecnologies d'identificació per radiofreqüència.

-Pantalla interactiva, sobre la qual es projecta la imatge de l'ordinador i que es controla mitjançant un punter o fins i tot amb el dit.

-Software de la pissarra interactiva, proporcionada pel fabricant o distribuïdor i que generalment permet: gestionar la pissarra, capturar imatges i pantalles, disposar de plantilles, de diversos recursos educatius, d'eines tipus zoom, conversor de text manual a text imprès i reconeixement de escriptura, entre d'altres.

QUÈ ÉS LA PISSARRA DIGITAL?

Pissarra Digital O Interactiva (PDi) és un ordinador que està connectat a un video-projector, que és el que s'encarrega de projectar la imatge que emet aquest ordinador sobre una superfície llisa i rígida, des de la qual es pot controlar l'ordinador, fer anotacions, així com guardar, imprimir, enviar per correu electrònic i exportar a diversos formats. La principal funció de la pissarra és, controlar l'ordinador mitjançant aquesta superfície amb el dit, un bolígraf o un altre dispositiu com si d'un ratolí es tractés.

LLOCS WEB SOBRE JCLIC:

Zona Clic: Lloc web oficial del JClic, amb informació sobre el programa, descàrrega de centenars d'aplicacions educatives de tots els nivells realitzades amb JClic, documents, enllaços, etc.
Aplicacions educatives: Pàgina dedicada al Clic en la recopilació de recursos educatius de Juan José Mateo Molina. Inclou aplicacions no publicades encara en Zona Clic. Les aplicacions estan elaborades amb el Clic 3.0, però poden ser convertides en format JClic.
Argenclic: Espai creat pel professor Fernando Pelillos amb l'objectiu de difondre el programa Clic a l'Argentina. Inclou aplicacions no publicades encara en Zona Clic. Activitats en Clic 3.0.
Maestroteca: Web d'enllaços educatius que distribueix un CD recopilatori d'activitats Clic organitzades per cicles educatius. Es pot descarregar amb emule o per ftp. Activitats en Clic 3.0.

CARACTERÍSTIQUES DEL JCLIC:

El projecte JClic és una evolució del programa Clic 3.0, una eina per a la creació d'aplicacions didàctiques multimèdia amb més de 10 anys d'història. Al llarg del temps han estat molts els educadors que l'han utilitzat per crear activitats interactives (Biblioteca) on es treballen aspectes procedimentals de diverses àrees del currículum, des d'educació infantil fins a secundària.
Els objectius perseguits en iniciar el projecte serien:
-Fer possible l'ús d'aplicacions educatives multimèdia "en línia", directament des d'Internet.
-Mantenir la compatibilitat amb les aplicacions Clic 3.0 existents.
-Fer possible el seu ús en diverses plataformes i sistemes operatius, com Windows, Linux, Solaris o Mac OS X.
-Utilitzar un format estàndard i obert per a l'emmagatzematge de les dades, per tal de fer-les transparents a altres aplicacions i facilitar la seva integració en bases de dades de recursos.
-Ampliar l'àmbit de cooperació i intercanvi de materials entre escoles i educadors de diferents països i cultures, facilitant la traducció.
-Recollir els suggeriments de millores i ampliacions que els usuaris heu anat enviant.
-Fer possible que el programa pugui anar ampliant a partir del treball cooperatiu entre diversos equips de programació.
-Crear un entorn de creació d'activitats més potent, senzill i intuïtiu, adaptant-lo a les característiques dels actuals entorns gràfics d'usuari.

QUÈ ÉS JCLIC?

Està format per un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diversos tipus d'activitats educatives: trencaclosques, associacions, exercicis de text, mots encreuats ...Les activitats no solen anar soles, sinó en projectes. Un projecte està format per un conjunt d'activitats i una o més seqüències, que indiquen l'ordre en què s'han de mostrar.L'antecessor del JClic és el Clic, una aplicació que des del 1992 ha estat utilitzada per educadors i educadores de diversos països com a eina de creació d'activitats didàctiques per als seus alumnes. JClic està desenvolupat en la plataforma Java, és un projecte de codi obert i funciona en diversos entorns i sistemes operatius.

QUÈ ÉS LA PRESTATGERIA DIGITAL?

La Prestatgeria Digital és una eina i un espai des del qual els centres docents i altres entitats relacionades amb el món de la docència poden crear llibres digitals conjuntament amb l'alumnat de manera senzilla i sobretot, còmoda.
Quan es van creant llibres nous, aquests queden emmagatzemats i poden ser consultats per qui vulgui; si durant sis mesos no són consultats per ningú, aquests es borarran automàticament.

domingo, 7 de marzo de 2010

WEBQUEST:PROPOSTA METODOLÒGICA PER LES AULES

És un enllaç que recomano visitar perquè defineix clarament què és una Webquest, l'orígen d'aquesta fantàstica idea i els tipus que n'hi ha (webquest de curta durada, webquest de llarga durada i miniquest).

QUÈ ÉS UNA WEBQUEST?

Una WebQuest és un tipus d'activitat didàctica que consisteix en una investigació guiada, amb recursos principalment procedents d'Internet, que promou la utilització d'habilitats cognitives superiors, el treball cooperatiu i l'autonomia dels alumnes i inclou una avaluació autèntica. L'antecedent d'aquestes activitats el constitueix l'ús de reptes (challenging learning) en el desenvolupament d'ambients d'aprenentatge basats en tecnologies de la informació que apliquen des dels vuitanta Seymour Papert i els seus deixebles. Les WebQuest són utilitzades com a recurs didàctic pels professors, ja que permeten el desenvolupament d'habilitats de maneig d'informació i el desenvolupament de competències relacionades amb la societat de la informació. Una WebQuest es construeix al voltant d'una tasca atractiva que provoca processos de pensament superior. Es tracta de fer alguna cosa amb la informació. El pensament pot ser creatiu o crític i implicar la resolució de problemes, enunciació de judicis, anàlisi o síntesi. La tasca ha de consistir en alguna cosa més que a contestar a simples preguntes o reproduir el que hi ha a la pantalla. Idealment, s'ha de correspondre amb alguna cosa que a la vida normal fan els adults fora de l'escola. (Starr, 2000b: 2)
Una WebQuest té la següent estructura:
  1. Introducció
  2. Tasca
  3. Procés
  4. Recursos
  5. Avaluació
  6. Conclusió
  7. Autors

WEBS PER ALS FUTURS DOCENTS

Una mostra d'algunes pàgines interessants per treure'n idees, consultar-les...

http://www.xarxa06.org/
Aquesta web que us mostro seguidament, és d'una amiga meva, ella és mestra d'Educació Infantil i Primària i un dia va decidir elaborar uns llibres d'Il·lustracions amb blanc i negre per tal de facilitar la feina als docents; ja que a vegades es fa un pèl difícil trobar dibuixos de les mateixes característiques; el primer llibre que va realitzar és d'il·lustracions sobre unes temàtiques generals i quotidians (animals, família...) i d'altres de no tan habituals, com poden ser (hàbits, sentiments, accions...).El segon llibre, que va sortir publicat el mes de setembre de 2009, és un llibre dedicat a les il·lustracions de tot allò que fa referència a les tradicions i festes de la nostra cultura.
Aquests dos llibres que podreu observar a la web, estan a la venta per internet (des d'aquesta pàgina o bé també es poden comprar a l'Abacus). Són MOLT INTERESSANTS pels mestres, sobretot d'Infantil!!!
http://elrasclet.es/

BLOGS RECOMANABLES PER VISITAR

Aquests blogs són molt útils per visitar i aprendre coses noves. Visiteu-los...

http://tintafrescavlog.blogspot.com/

http://blocs.xtec.cat/ceipstjuliaparvulari4anys/

http://blocs.xtec.cat/ceipstjuliaparvulari3anys

http://edubloc.xtec.cat/

http://blocs.xtec.cat/teclegem/

http://marife.wordpress.com/

http://miclase.wordpress.com/

http://aulapt.wordpress.com/2010/03/07/material-lectoescritura/

http://blog.educastur.es/cuate/

http://ideesmagistrals.blogspot.com/

http://e-duquem.blogspot.com/

http://quinta07mei.blogspot.com/

http://blocs.xtec.cat/emocionat/